File de peste cu legume in unt

de cristinne in Peste, 14 Oct 2010 | 6799 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • file de peste cod: 4 bucati
  • legume: morcov, telina, radacina patrunjel, mazare, ardei rosu, ceapa, vanata;
  • patrunjel;
  • unt;
  • condimente;
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de peste cu legume in unt:

Se pregatesc mai intai legumele. Se taie cubulete si se fierb 5-7 minute. Se scot cat inca sunt al-dente (nu fierte de tot) si se calesc intr-o tigaie in care am pus cateva cubulete de unt la incins. Se inabusa si se calesc in unt pana sunt gata (cateva minute) .

Apoi se pregateste pestele: se stropeste pe o farfurie cu o jumatate de lamaie si cu sare si piper si se pune intr-o alta tigaie  o jumatate de lamaie rasa de coaja taiata cubulete, impreuna cu alte cateva cubulete de unt la incins. Se adauga pestele si se acopera sa se inabuse. Se intoarce si pe cealalta parte si cand e aurit, se scoate. Se serveste alaturi de legumele trase in unt.

Optional eu am mai facut si un sos alb pentru peste: Intr-o tigaie am pus unt, lapte si o linguria de amidon fin alimentar. La final am pus si 2 linguri de smantana, sare, piper si cateva picaturi se zeama de lamaie.  daca ma gandesc mai bine acum, trebuia sa fac sosul asta cred ca cu atunci tot cu peste..dar deh, nu mi-a dat prin cap ;))..data viitoare poate.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste cu legume in unt" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Caras romanesc la gratar